Procés per a la transformació de la plaça Narcís Lunes
Procés participatiu
Quant a aquest procés
Procés participatiu per realitzar la transformació de la Plaça Narcís Lunes en el marc de l’Agenda 2030.

Utilitzem galetes en el nostre lloc web per a millorar el rendiment i el contingut d'aquest. Les galetes ens permeten oferir una experiència d'usuari i uns continguts més personalitzats des dels nostres canals de xarxes socials.
Procés participatiu
Procés participatiu per realitzar la transformació de la Plaça Narcís Lunes en el marc de l’Agenda 2030.
La Plaça Narcís Lunes, un dels espais destacats del municipi, es prepara per a una transformació que busca no només renovar el seu espai, sinó també enfortir el teixit social, associatiu i cultural de la nostra ciutat. Aquest procés participatiu té com a objectiu dissenyar un nou model de plaça que no només respongui a les necessitats quotidianes del veïnat, sinó que també sigui un lloc útil, accessible i dinàmic per a tothom.
Durant aquest procés, la ciutadania i el teixit associatiu tindrà l'oportunitat de participar activament en diverses sessions de treball, on es debatran idees, es compartiran propostes i s'escoltaran les inquietuds de qui fa vida en aquest entorn. El disseny final de la plaça serà el resultat d'un procés col·laboratiu, en què es tindran en compte tant els usos ordinaris com aquells més excepcionals, garantint que la remodelació s'ajusti a totes les possibilitats de la vida diària i de les activitats extraordinàries que enriqueixen la nostra comunitat.
El procés serà inclusiu, buscant involucrar tots els col·lectius i persones interessades a contribuir al projecte, assegurant que la plaça sigui un espai per a tothom, sense excepció. Així, la remodelació de la Plaça Narcís Lunes no només millorarà l'aspecte del lloc, sinó que també enfortirà els vincles entre les persones i entre les persones i l'entorn , promovent la participació activa i el sentit de pertinença a la nostra ciutat.
Cal que habilitis totes les galetes per veure aquest contingut.
Canviar la configuració de les galetesFem servir galetes per assegurar les funcionalitats bàsiques del lloc web i per a millorar la teva experiència en línia. Pots configurar i acceptar l'ús de galetes, i modificar les teves opcions de consentiment en qualsevol moment.
Aquestes galetes permeten la funcionalitat clau del lloc web i ajuden a mantenir a les seves usuàries segures. Es guarden automàticament al navegador i no es poden desactivar.
Aquestes galetes permeten que el lloc web recordi les opcions que s'han triat en el passat a aquest lloc web per tal de proporcionar una experiència més personalitzada a les usuàries.
Aquestes galetes s'utilitzen per a mesurar i analitzar l'audiència del lloc web per a ajudar a millorar-lo.
Aquestes galetes recullen informació sobre com fas servir el lloc web i es poden fer servir per a proporcionar-te un servei més personalitzat en els diferents espais en què participes.
Un procés participatiu és una seqüència d'activitats participatives (p.e. primer omplir una enquesta, després realitzar propostes, debatre-les en trobades presencials o virtuals, i finalment prioritzar-les) amb l'objectiu de definir y prendre una decisió sobre un tema específic.
Exemples de processos participatius són: un procés d'elecció de les membres d'un comitè (on primer es presenten unes candidatures, després es debat i finalment s'escull una candidatura), pressupostos participatius (on es realitzen propostes, es valoren econòmicament i es voten amb el pressupost disponible), un procés de planificació estratègica, la redacció col·laborativa d'un reglament o norma, el disseny d'un espai urbà o la producció d'un pla de polítiques públiques.
Acord tècnic i polític
Es crea un espai de treball tècnic per desenvolupar les següents accions:
- Definir el concepte i usos de la plaça
- Concretar el mapa d'agents clau
- Elaborar la Guia de participació
Es realitzen dues sessions de treball amb personal tècnic de l'Ajuntament:
- Sessió 1 el 5 de novembre a la plaça Narcís Lunes
- Sessió 2 el 19 de novembre al CCC Virgínia Amposta
Es duu a terme la validació política
Acord polític i social
S'arriba a un consens sobre el procés a la Comissió de participació, on hi ha representació dels grups polítics, entitats i ciutadania.
- La Comissió de participació té lloc el 26 de novembre a les 18.30h
Jornada de presentació
Donem el tret de sortida del procés amb diferents activitats
- Tidrà lloc el 12 de febrer a les 18 h a Can Comamala
Constitució del Grup Impulsor
Elaboració de l'autoreglament
- Sessió pressencial amb entitats i ciutadania
Diagnosi
- Sessió on es realitzarà una pasejada exploratòria de diagnosi qualitativa i microintervenció a la plaça Narcís Lunes
- Enquesta de necessitats a la plataforma Decidim SVH
Cocreació
- Taller de cocreació dinamitzat
- Punt de participació continuada
-Propostes a la Plataforma Decidim SVH
Validació tècnica de les propostes
Elaboració avantprojecte o esborrany de projecte
Jornada de retorn
- Validació del avantprojecte o esborrany de projecte
Un cop s'hagin validat els resultats a la sessió de retorn, el projecte resultant es passa a aprovació per Ple amb el corresponent procediment administratiu. Posteriorment, s'elabora la licitació per a la contractació de l'empresa que executarà l'obra. Un cop iniciada, des d'aquesta plataforma, es podrà fer seguiment de l'execució del projecte. En resum, la implementació consta de tres blocs principals:
Elaboració i aprovació del Projecte tècnic
Licitació i execució de l'obra
Seguiment
Compartir